Treig WordPress Nettside? 13 tips for å få den lynrask!

Hjem » Blogg » Nettside » Treig WordPress Nettside? 13 tips for å få den lynrask!

Nettsider må laste raskt for å gi brukerne en god opplevelse og for å hjelpe deg med å rangere høyere i søkemotorene. En treig nettside kan føre til at brukere forlater siden din før den har lastet ferdig, og dette kan påvirke SEO-resultatene dine negativt.

13 tips for å gjøre WordPress nettsiden din rask!

Hvis du har en WordPress nettside som er treig, er det heldigvis enkle tiltak du kan gjøre for å forbedre hastigheten. I denne artikkelen vil jeg presentere 13 tips for å få WordPress nettsiden din lynrask!

1. Velg et lett tema som er optimalisert for hastighet

Det er viktig å velge et tema som er optimalisert for hastighet for å unngå at nettsiden din blir treg. Mange gratis temaer er tunge og inkluderer unødvendige funksjoner som kan redusere hastigheten. Velg heller et lett tema som er optimalisert for hastighet.

Vi har testet mange forskjellige WordPress temaer. Les mer om de forskjellige, og hvordan du velger riktig her!

Du kan bytte tema i WordPress på en etablert nettside, men designendringer du har gjort i selve themet vil forsvinne. Ett raskt theme er noe av det viktigste du gjør for å ha en rask nettside, derfor er det også verdt å bytte til et som er bra.

2. Optimaliser bilder for raskere lasting

Bilder kan ta lang tid å laste, spesielt hvis de ikke er optimalisert for hastighet. Du kan redusere filstørrelsen på bildene dine ved å komprimere dem. Det finnes flere verktøy og plugins for å gjøre dette. Vi anbefaler å bruke Imagify, vi har også skrevet en test om Imagify som du kan lese her. Det er også lurt å begrense størrelsen på bildene dine til det som er nødvendig for nettsiden din.

Les mer om SEO og optimalisere for rask bildeinnlasting

WP Rocket - WordPress Caching Plugin

3. Bruk Caching for å lagre data og redusere serverbelastning

Caching lagrer data på en nettside midlertidig slik at det kan lastes raskere neste gang noen besøker siden. Uten ett plugin som kan slette cache vil du etterhvert få mange feil på nettsiden, og den vil bli veldig treig.

Lage nettside, Responsivt design

Fordelen med å bruke ett caching plugin som WP rocket er mange. Det holder ikke bare nettsiden rask, men den er også mye tryggere. I tillegg slipper du feil etter du har gjort endringer på nettsiden, og etter det har blitt gjort oppdateringer!

4. Begrens antall plugins

For mange plugins kan gjøre nettsiden din treg. Fjern plugins som ikke er nødvendige, og begrens antall plugins du bruker. Hold øye med plugins som tar lang tid å laste, og vurder å erstatte dem med alternativer som er raskere.

Hver gang du vurderer å laste ned ett plugin burde du ta en nøye vurdering på hvor nødvendig det egentlig er. Finnes det alternativer i de du allerede har som kan brukes istedenfor? For mange plugins vil gjøre nettsiden treig. Les mer om fornuftig bruk av plugins.

5. Slett unødvendige filer og data

Gamle filer og data som ikke lenger er nødvendige, kan påvirke hastigheten på nettsiden din. Slett gamle filer og data som ikke er i bruk.

Bruker du ett plugin som WP rocket så hjelper den deg også med å gjøre dette!

6. Bruk CDN for å redusere belastningen på serveren

En CDN (Content Delivery Network) kan hjelpe til med å redusere belastningen på serveren din ved å distribuere innholdet på nettsiden din til flere servere rundt om i verden. Dette kan redusere tiden det tar for brukerne å laste innholdet, spesielt hvis de er langt unna serveren din. Det finnes flere CDN-tjenester tilgjengelig, dette får du også med WP Rocket!

7. Optimaliser databasen din

Når databasen etterhvert blir stor og uorganisert vil det påvirke hastigheten til nettsiden i stor grad. Det finnes flere plugin som renser og optimaliserer. Det letteste er å bruke WP Rocket, fordelen er at du kan gjøre nesten all SEO optimalisering med kun en utvidelse!

8. Sørg for god webhosting!

Webhotell-tjenesten din påvirker hastigheten din! Velg en webhotell-tjeneste som er optimalisert for hastighet og ytelse.

Når du først skal lage en ny nettside vil du se mange veldig gode tilbud på webhosting. Mange av disse fungerer også veldig bra, i starten! Litt av problemet med de som reklamerer veldig for hosting som koster nesten ingenting er at de fungerer veldig bra til en helt ny nettside som nesten ikke har trafikk.

Så fort nettsiden begynner å få trafikk så vil du oppleve at nettsiden blir treig, og du må oppgradere. Når du må det vil du se at de er langt fra så billige som du egentlig ble forespeilet. Vi bruker ProISP til alle våre sider. Fordelen er at du får god kundeservice på norsk, så godt som ingen nedetid og de selger domener også. Og når du må oppgradere har de løsningen uansett hvor stor nettsiden din er, og det er veldig rimelig å drive selv ganske store nettsider hos ProISP!

9. Bruk Lazy Load for bilder og video

Lazy Load er en teknikk som forhindrer at bilder og video lastes før de vises på siden. Dette kan redusere tiden det tar for siden å laste, spesielt hvis det er mange bilder og video på siden. Det finnes flere Lazy Load-plugins tilgjengelig for WordPress, bruker du WP Rocket kan du aktivere det under innstillinger.

Bruk wp rocket for å lazy loade bilder

Med LazyLoad aktivert i WPRocket så vil bilder som ikke er på skjermen, altså at man må scrolle ned for å komme til det laste inn senere. Det gjør at brukeren fortere vil få opp bilder og tekst når siden din lastes inn. Det øker «first contentfull» innhold som er en viktig SEO faktor.

10. Bruk et minimalistisk design

En minimalistisk design kan bidra til raskere lasting. Fjern unødvendige elementer og animasjoner som kan påvirke hastigheten på nettsiden din.

Det handler ikke om at du ikke skal ha designelementer, for det er viktig for en gjennomført nettside. Poenget er at du ikke skal ha overdreven bruk av widgets som ikke er nødvendige. En i teorien fin nettside som laster treigt er ikke bedre enn en minimalistisk side. Legger du til designelementer er det viktig at du sjekker hvor mye de påvirker hastigheten.

11. Reduser antall HTTP-forespørsler

HTTP-forespørsler er forespørsler som nettsiden din sender til serveren for å laste innholdet. For mange HTTP-forespørsler kan gjøre nettsiden din treg. Du kan redusere antall HTTP-forespørsler ved å kombinere filer og bruke WP Rocket.

12. Oppdater WordPress og plugins jevnlig

Oppdateringer av WordPress og plugins kan inneholde forbedringer og feilrettinger som kan hjelpe til med å forbedre hastigheten på nettsiden din. Sørg for å oppdatere WordPress og plugins jevnlig for å unngå eventuelle sikkerhetsproblemer og for å optimalisere hastigheten på nettsiden din.

WP Rocket - WordPress Caching Plugin

Før du oppdaterer er det viktig at du alltid tar backup av nettsiden din. Ved å jevnlig oppdatere og slette plugins du ikke bruker er nettsiden din også mye mindre utsatt for hacking. Når en WordPress nettside hackes er det ofte gjennom en plugin som ikke har blitt oppdatert, og noen har funnet en svakhet i utvidelsen.

13. Test hastigheten på nettsiden din regelmessig

Test hastigheten på nettsiden din regelmessig for å se om det er noe som kan forbedres. Du kan bruke verktøy som Google PageSpeed ​​Insights for å teste hastigheten på nettsiden din og få forslag til forbedringer. Det finnes mange andre som tester hastigheten for nettsider også. Men siden det i hovedsak er Google vi SEO optimaliserer for er det viktig å sjekke med deres eget analyseverktøy.

Implementer tipsene = Bedre SEO

Med disse 13 tipsene kan du forbedre hastigheten på WordPress nettsiden din og gi brukerne en bedre opplevelse. En rask nettside kan også forbedre SEO-resultatene dine. Husk å optimalisere bilder, begrense antall plugins, bruke caching og CDN, og teste hastigheten på nettsiden din jevnlig. Følger du disse tipsene, vil du ha en rask og effektiv nettside på ingen tid!

For å lykkes med din nettside trenger du også en lenkstrategi!

Det er viktig å forstå at innhold er den viktigste faktoren, men at alle små SEO-endringer til sammen også vil utgjøre en stor forskjell. Det er ikke en endring du kan gjøre for at nettsiden plutselig får mye mer trafikk. Det handler om å kontinuerlig forbedre og følge med på at endringer du gjør fungerer.

Hvordan flytte domene og webhotell!

Har du ikke tatt særlig hensyn til hastighet på nettsiden din før, så kan du faktisk oppleve at disse endringene gjør at nettsiden får veldig mye mer trafikk. Hastighet er en av faktorene for E-E-A-T og derfor kan du oppleve store forbedringer i rangering hvis du har noen feil eller bare en generelt veldig treig nettside.

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Legg igjen en kommentar