Hvordan selge et domene – en komplett guide

Hjem » Blogg » Domene » Hvordan selge et domene – en komplett guide

Har du et domene du ønsker å selge, eventuelt at du allerede har en kjøper men lurer på hvordan du skal gjennomføre den tekniske biten så skal vi guide deg igjennom det her.

Har du ett .no domene, altså et norsk domene så er det litt komplisert å selge det til utlandet. For de må ha ett norsk firma for å kjøpe det. Men hvis du som firma har ett domenenavn som norske privatpersoner kan være interresert i så kan du selge det til de. I utgangspunktet er det kun Nordmenn, og norske bedrifte som kan eie .no domene.

Er domenet verdt noe?

Er du usikker på om domenet i det hele tatt er verdt noe, så er det veldig ofte tilfelle at det ikke er verdt noe. Har du vært heldig å fått tak i et godt domenenavn derimot så er de ofte verdt endel penger.

Lage nettside, Responsivt design

Den beste måten å vite at du sitter på et godt domenenavn er når du aktivt blir oppsøkt og får tilbud om å få kjøpe domenet. Er det et domenenavn som kan brukes av mange vil du ofte få mest for det hvis du går aktivt ut for å selge det. Legg det ut på markedsplasser som finn.no, webforumet.no eller auksjonssider. Du kan også legge ut informasjon om at domenet er til salgs på selve nettsiden din.

Noen gode domener har ikke så mange potensielle kjøpere. Sitter du på et slikt domene vil det ofte heller være bedre å oppsøke de som kan være interessert.

Hos ProISP betaler du kun 99kr i året for ett domene, og du kan parkere det som vil si at det kun betaler det beløpet for å fornye det hvert år. Det er derfor lurt å gjøre dette å heller avvente et salg hvis du ser en mulighet for at det kommer til å bli mer verdt.

Hvordan selge et domene

Hvilken priskategori, og hvem som eventuelt er interessert har mye å si for hvordan du burde selge det. Er det ett domene som mange kan være interessert i så vil det beste være å gå ut offentlig med domenet. I praksis vil det si å legge det ut på diverse markedsplasser.

Send gjerne en mail til de du tenker kan være interessert i domenet også.

Lær hvordan du kan tjene penger på kjøp og salg av domener her!

For domener i høy prisklasse vil det å bruke en domenemegler gi mening. De har erfaring med å forhandle, og kan finne flere potensielle kjøpere. Det er kjøpere av domener som er investorer også, derfor er det viktig at domenet blir presentert både til flest mulig, men også de riktige.

Finn riktig pris og metode for salg av domenet

Du vil ikke overvurdere eller undervurdere domenet, men dette kan være vanskelig å finne ut på egenhånd.

Litt av grunnen til at mange gode domenenavn ikke blir solgt er fordi prisen rett og slett er for høy. Men det å legge ut domenet uten noen pris kan også virke mot sin hensikt.

Vær åpen for bud: Å legge ut domenet for budgivning kan bidra til å øke interessen og gi deg flere tilbud å velge mellom. Du kan også ha en minstepris, og kjøre budrunde for bud over minstepris. Hvor avhengig du er av ett salg har mye å si for prisen du får. Er markedet lite kan det gå flere år i mellom de som virkelig er interessert og har penger til å domenet dukker opp.

Gjennomfør salget! Kontrakt og det tekniske

Selv om du må overføre domenet til deg selv, eller til firmaet ditt så burde det også være en kontrakt for salget av domenet. Det er veldig viktig at både kontrakt for domene og penger er i orden før domenet overføres til kjøper.

Det er litt forskjellige løsninger hos de forskjellige domene forhandlerne. Skal domenet overføres til ProISP er dette metoden. Kjøper lager en bruker, og søker opp domenet. Velg «Flytt til ProISP». Kjøper får mail som må godkjennes, og domenet overføres til kjøperen. Det er viktig at du som selger sjekker at du ikke fortsetter å betale for domenet.

Når det har gått ca. en dag kan du sjekke hos Norid at domenet har fått oppdatert kontakt og eier informasjon for den nye eieren av domenet.

Sørg for å ha en ryddig prosess når du selger domenet.

Å selge et domene kan være en utfordrende oppgave, men med riktig tilnærming og forståelse av prosessen, kan det være en veldig god investering. Evaluering av domenets verdi, og velge riktig salgsprosess er essensielt for et vellykket salg.

Vurder også å bruke domenet til en blogg eller nettbutikk, det vil kunne øke verdien på domenet og gjøre det mye bedre SEO messig. Les mer om hvordan du må undersøke et domene hvis du skal kjøpe eller selge et her!

Husk at domenesalg tar tid og krever tålmodighet. Å finne den rette kjøperen kan ta uker eller måneder, og du må være åpen for å forhandle om prisen. Men med en god plan og forståelse av prosessen, kan du selge ditt domene til en god pris og ha suksess som domeneselger.

Les mer om hva et domene er!

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Legg igjen en kommentar