Hva er ett WordPress Theme – Velg riktig Tema!

Hjem » Blogg » Nettside » Hva er ett WordPress Theme – Velg riktig Tema!

Er du ny til WordPress, eller fortsatt ikke har valgt om WordPress i det hele tatt er riktig plattform for deg er det viktig å forstå hva ett theme faktisk er. Vi bruker det engelske ordet, men flere kaller det ett Tema også.

Dette er hva ett WordPress Theme er

Ett theme er mer enn bare design, det er designet som gjør at du enklest ser forskjell på de. Alle Theme består av en fil som har kode i seg, og elementer som grafisk design, malfiler og layout.

Plattformen til WordPress er laget så alle må ett theme, hvor avansert det er derimot er opp til utviklerne av themet selv. Alle designelementer på en WordPress nettside er knyttet til themet, derfor har også valg av theme mye å si for hvor avansert du visuelt kan designe nettsiden.

Du kan gjøre endringer i koden til ett theme, men dette skal du være veldig forsiktig med om du ikke vet hva du gjør. Så lenge du ikke gjør endringer i selve koden til ett theme er det ikke noen store feil du kan gjøre. Endringer i koden til ett theme kan gjøre at themet ikk lenger fungerer. Derfor skal du også alltid ha en backup, mange webleverandører som ProISP tar backup av nettsiden din.

Forskjellige typer Theme

Det er forskjellige typer theme, hvor den største forskjellen er om det er ett generelt theme eller laget for noe spesifikt. Av spesifikke theme er det spesielt netthandels theme som mange er interessert i.

Lage nettside, Responsivt design

Generelle theme har som regel mange funksjoner og store muligheter for å gjøre mange forskjellige tilpasninger. Mens mer spesifikk theme har ofte unike muligheter som trengs i den nisjen. Det kan også være theme for sammenligningssider, affiliate eller andre nisjer. De fleste som ikke trenger veldig spesifikke funksjoner klarer seg ofte best med ett generelt theme.

Hvordan velge riktig Theme

Start med å finne noen nettsider som du syntes ser spennende ut, og tegn gjerne ned ideer du har til det visuelle. Deretter kan du se alle tilgjengelige theme her!

Valg av theme er noe du helst kun burde gjøre en gang, selv om du kan bytte theme og fortsatt beholde det meste av innhold på nettsiden som artikler og WooCommerce (alt relatert til netthandel). Grunnen til at du burde unngå å bytte theme etterhvert er at endringer du gjør i design ikke vil kunne kopieres over til ett nytt theme. Du må derfor designe det på nytt igjen om du bytter theme.

Trenger du netthandel theme? Les testen vi har gjort av Flatsome Netthandeltema

Har du funnet ett theme på en annen nettside som du liker godt kan du bruke dette verktøyet for å se hvilket theme de bruker. Husk at du ikke skal kopiere noen, men å få inspirasjon er viktig. Det vil også gjøre at du ser hva som er mulig å få til med ett theme!

Gratis eller Betalt (Premium Theme)

Ett betalt theme koster faktisk veldig lite i forhold til hva det ville kostet å få noen til å lage en nettside for deg. En stor forskjell mellom de som er betalt og ikke er ofte om du kan få support, det er lurt å ha spesielt i starten.

Se utvalget av Theme til WordPress sider her!

Du vil med ett theme ofte også få ett som oftere oppdateres. Det er viktig på grunn av sikkerhet, og for at nettsiden skal fortsette å være rask og generelt fungere stabilt. Ofte er det endel funksjoner i betalte theme som er nisjespesifikke som for netthandels theme.

Et theme er ikke det samme som Plugins/ Utvidelser

Det er viktig å forstå at ett theme ikke er det samme som en plugin. Ett theme er hele layoten, designet og grunnlaget for strukturen, alt det du ser visuelt.

13 Tips for å få en lynrask WordPress Nettside!

En plugin derimot er en utvidelse som gir en funksjonalitet som netthandel. For det har eierne av WordPress laget sin egen som heter WooCommerce, les mer om det her. Det finnes en plugin for nesten alt, som Vipps for betaling, eller Facebook for å integrere nettsiden din. Det finnes også catche plugins som kan være med på å gjøre nettsiden din raskere.  

Les hvordan du kommer i gang med din egen nettside her!

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Legg igjen en kommentar