Hva er ChatGPT Plus? – Vi har testet

Hjem » Blogg » Kunstig intelligens » Hva er ChatGPT Plus? – Vi har testet

ChatGPT Plus har blitt en populær AI-assistent som mange har begynt å benytte seg av. Dette verktøyet er spesielt utviklet for å hjelpe brukere med forskjellige oppgaver som tekstgenerering, koding, og mer. Men er det verdt å betale for? Vil vi her se nærmere på ChatGPT Plus, funksjoner og potensielle fordeler og ulemper, for å avgjøre om det er verdt prisen.

Først ble ChatGPT plus lansert kun i USA, men det har nå vært tilgjengelig for alle i Norge å kjøpe i noen måneder.

Hva er ChatGPT Plus?

For å forstå hva ChatGPT Plus er, må vi først se på utviklingen av GPT-3 og 4, den kraftige AI-teknologien som ligger bak. GPT-4 er en del av OpenAI’s generative forhåndstrente transformer-serie, og ChatGPT er en praktisk anvendelse av denne teknologien som fokuserer på generering av tekst og kommunikasjon. Er du usikker på hva ChatGPT egentlig er? les her!

ChatGPT Plus er en abonnementsbasert oppgradering av den gratis versjonen av ChatGPT. Med denne oppgraderingen får brukerne tilgang til:

  • Økt ytelse og raskere responstid
  • Prioritert tilgang til nye funksjoner og forbedringer
  • Kundestøtte og service

Hvem som får mest ut av ChatGPT Plus

ChatGPT Plus er et nyttig verktøy for en rekke brukere, men det er ikke alle som vil få så mye ut av å betale for plus tjenesten. Det er fortsatt mulig å bruke ChatGPT plus helt gratis, men betaler du for Plus går det fortere, og du opplever mindre nedetid.

Lage nettside, Responsivt design

Du får også tilgang til GPT-4! Dette er grunn nok til at mange velger å betale for ChatGPT Plus. Vi har skrevet en egen artikkel om alt det ekstra GPT-4 kan!

I ChatGPT plus er det nå en begrensning hvor du maks kan ha 100 meldinger hver 4 time. Det er verdt å huske på før du velger å oppgradere. Har du ikke behov for de funksjonene GPT-4 har så går det også mye raskere å bruke GPT-3.5.

Bildene over viser også forskjellene. Har du ikke behov for de ekstra funksjonene, og muligheten for mer sannferdig og avansert teknologi som GPT-4 gir så skriver Chatboten betydelig raskere med GPT-3. Dette er den eneste ulempen med å bruke GPT-4. Om du ikke har behov for GPT-4 så vil du fortsatt få mindre nedetid og ikke oppleve problemer med kapasiteten når du bruker plus versjonen.

App- og programvareutviklere kan integrere ChatGPT Plus i sine produkter for å gi bedre brukeropplevelse og kommunikasjon.

Bruker du f.eks. ChatGPT til å skrive innhold og du er i YMYL nisje vil det være store fordeler ved å bruke GPT-4. Generelt for SEO og bygge autoritet vil GPT-4 være mye bedre E-E-A-T.

Lær hvordan du bruker ChatGPT for SEO!

Evnen til GPT-4 når det kommer til problemløsning er mye større, og gir du et problem som må løses er sjansen mye større for å få et riktig svar. Lær deg å bruke prompts for å få mer ut av ChatGPT!

Er ChatGPT Plus verdt det? Fordeler og ulemper

Fordeler med ChatGPT Plus:

  • Raskere responstid og bedre ytelse
  • Prioritert tilgang til nye funksjoner og forbedringer, også GPT-4
  • Kundestøtte og service for å løse eventuelle problemer

Ulemper:

Abonnementskostnad på 20 USD + sales tax 1.78 USD = 21,78 USD.

Det tilsvarer ca 235 kroner, men det er ingen bindingstid.

Det er flere fordeler en kun tilgang til Chat GPT-4 med ChatGPT plus

ChatGPT Plus er verdt det for veldig mange!

Vi har ingen problem med å si at ChatGPT Plus har betydelig verdi for mange brukere, og absolutt er verdt det. Med forbedret ytelse, prioritert tilgang til nye funksjoner og ikke minst mindre nedetid.

Med Plus versjonen gjelder det samme for plagiat, lær hvordan du kan sjekke og unngå det!

Anbefalinger for ulike målgrupper og situasjoner kan variere. For eksempel kan bedrifter og markedsføringsavdelinger dra stor nytte av ChatGPT Plus, og det skal ikke mye til før månedsprisen har blitt jobbet in av ChatGPT.

Bruker du ChatGPT som privatperson vil mange syntes at prisen ikke er verdt det. Det er fortsatt veldig mye du kan gjøre helt gratis i ChatGPT!

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Legg igjen en kommentar