ChatGPT For SEO – Dette må du vite!

Hjem » Blogg » Kunstig intelligens » ChatGPT For SEO – Dette må du vite!

De fleste har hørt om ChatGPT, og ekstremt mange har allerede prøvd det ut også. Det er en chatbot som imponerer på ekstremt mange måter, og mange har allerede begynt å bruke den i det daglige. Enten det er til arbeid eller studier. Er du usikker på hva ChatGPT er? les mer om det her!

Mange har allerede begynt å bruke ChatGPT for SEO også, men hvor smart er det? Vi vet litt om hva noen søkemotorer sier allerede, men langt fra alt. Ekstremt mange spekulerer i forskjellige konsekvenser det kan få, men det er kun søkemotorene som virkelig vet det helt sikkert.

Dette sier Google om innhold laget av AI/ Artificial Intelligence (Kunstig intelligens)

Når vi snakker om SEO er det på mange måter Google sin søkemotor vi snakker om, fordi den er så gigantisk. Vi har gjort mange undersøkelser om AI, og de har stort sett handlet om hva Google kommer til å gjøre.

I Videoen sier John Mueller fra Google at de vil behandle AI innhold som automatisk laget innhold, og at det er i mot Google webmaster guidelines av den grunnen.

Kan søkemotorer kjenne igjen AI innhold?

Vi har testet noen gratis versjoner av AI detektorer, mot innhold som ikke er skrevet av det. I testene våres klarte de ikke å kjenne igjen AI innhold som vi hadde trodd de skulle klare. ChatGPT har vært åpne om at de kommer til å «watermark» innholdet sitt. Mest sannsynlig vil denne vannmerkingen bli gjort gjennom en kode i ord eller symboler fra innholdet.

Lage nettside, Responsivt design

Om søkemotorer kommer til å benytte seg av dette for å kjenne igjen AI innhold, eller om de kun vil gjøre det på sin egen måte er helt ukjent. Det er også veldig sannsynlig at de aldri kommer til å fortelle oss hvilken metode de har brukt.

Via forskningspapirer er det for mange år siden avslørt at Google har jobbet med algoritmer som kan avsløre AI innhold.

Hva skjer med en nettside som har brukt AI innhold

i 2022 hadde Google to store «core» oppdateringer, men det var mange små også som påvirket ekstremt mange nettsider. Dette er en av grunnene til at det er ekstremt lurt å tenke seg godt om før man bruker AI innhold spesielt for organisk innhold.

Det er kun søkemotorene selv som vet akkurat hvor hardt de kommer til å slå ned på det, og det blir sannsynligvis også en kombinasjon hvor store autoritære nettsider slipper unna med mer. For nye nettsider vil det sannsynligvis bli gjort som de har gjort tidligere. Hvor de får en manuell straff som gjør at de rett og slett ikke blir indeksert i søk og får muligheten til å rangere i søk.

Selv om søkemotorer i teorien kan indeksere alle nettsider som finnes velger de å ikke gjøre det. Grunnene er flere, men en av de viktigste er at de ikke ser det som hensiktsmessig å bruke ressurser på nettsider som er å anse som «spam».

Lær hvordan du kan avsløre AI generert innhold her!

Av denne grunnen burde de som bruker AI innhold til å lage organisk innhold i det minste være klar over at det er imot retningslinjene til Google. Siden det er det, og de selv snakker åpent om det vil det også være sannsynlig at det kommer en oppdatering som straffer bruken av det. Det kan være enten på side nivå eller at det går utover hele domenet. I verste fall mister domenet all indeksering og vil ikke lenger være synlig i Google søk.

OPPDATERT!

Det kan se ut som Google har forandret retningslinjene noe for innhold laget av AI som omfatter blant annet ChatGPT. Oppsummert sier de at så lenge innholdet er bra, og oppfyller E-E-A-T så skiller de ikke imellom om det er ett menneske eller en chatbot som har laget innholdet. Les hva Google skriver her.

Hvordan bruke ChatGPT til SEO

Vi vet av Google sin E-E-A-T hvor det nå har blitt lagt til en ny bokstav som står for Experience (tidligere kun E-A-T) hva søkemotoren vektlegger som godt innhold. Dette er ikke forenlig med innhold som kommer fra kunstig intelligens, fordi det tilfører ikke noe nytt eller unikt på noen måte.

Bruker du ChatGPT til SEO kan det være verdt å oppgradere til Plus bruker. Det gir deg også tilgang til Chat GPT-4, les fordeler/ulemper med ChatGPT Plus.

Om man kan bruke en kombinasjon blir opp til hver enkelt å selv avgjøre, men siden det er uavklart om det vil straffes burde man være forsiktig med det også. De fleste som skriver mye kan ofte trenge inspirasjon for å komme i gang, å bruke ChatGPT til dette kan fungere veldig bra. Det handler kun om at du skal få ideer, men at du samtidig skal lage ditt eget unike innhold.

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Les mer om hvordan du kan bruke «prompts» for å få mer ut av chatbot her!

Til andre formål for SEO som ikke har med organisk innhold å gjøre kan ChatGPT brukes på mange gode måter. Alt fra å lage annonser til andre SEO formål, les flere tips til hva programmet kan brukes til her! Det viktigste er at alle som bruker AI innhold til nettsider er klar over at det er en mulighet for at det etterhvert vil straffe seg.

Legg igjen en kommentar