Hvordan lage en enkel og rimelig nettside

En nettside kan være veldig komplisert, men de kan også være veldig enkle! Alt fra en bedrift som kun trenger en veldig enkel nettside, borettslag osv. Mange byråer tar betalt for antall undersider på en nettside, lager du en egen nettside og lærer deg hvordan du lager en underside så koster det deg heller ikke noe å lage mange av disse!

Enkle nettsider koster fort fra minst 5.000 kroner og oppover. Dette er nettsider folk helt uten innsikt som kun følger en enkel veiviser kan lage selv på 1-2 timer.

Hvilket CMS – Dette er ett viktig valg

Selv om du kun skal lage en enkel hjemmeside er det lurt at den bygges på en stor og velkjent «Content Management System». Det vil si selve plattformen som nettsiden er på. Vi velger å anbefale WordPress, fordi det er det største og det er mulig å bruke det på en enkel måte til både små og store hjemmesider. WordPress er i tillegg helt gratis å bruke!

De fleste andre CMS koster ofte penger, og det finnes ikke like mye support som du kan finne gratis på forumer, facebookgrupper og YouTube. Grunnen til at det er viktig at du velger riktig CMS første gang er fordi du ikke kan overføre design og innhold automatisk mellom de.

WordPress med eget domene og hosting

At du eier domenet selv er viktig. Både fordi du kan flytte til andre CMS løsninger, og det gjør derfor at du ikke binder deg til en plattform. Ett domene koster typisk rundt 99 kr, og ett webhotell rundt 29 kr. Det er derfor ikke store kostnader det er snakk om for å kunne drive en enkel hjemmeside.

Hvis du kjøper ett domene og webhosting hos ProISP kan du følge denne oppskriften for å starte opp en enkel nettside.

Velg ett Theme!

I WordPress er det Twenty Twenty-Three som er standard theme. Dette kan byttes, men for en enkel nettside vil det ofte være et godt valg. I dette themet kan du ha både bilder, video og tekst. Vær klar over at endringer du gjør i ett theme ikke vil bli overført hvis du velger ett annet theme! Men innhold som tekst og bilder vil fortsatt være der.

Ett Theme brukes når man ønsker ett spesielt design på en nettside, med mindre det skal være helt enkelt. Til ett bryllup, en rørleggerbedrift eller ett boligsameie vil det ofte være lurt med et theme. Finn et som passer deres formål, og deretter fyll ut med tekst og bilder! De fleste Theme viser også hvordan du designer akkurat det themet! Se oversikt over alle Theme her!

Hvordan velge eller bytte WordPress Theme

Hvis du har lastet ned ett WordPress Theme fordi du ønsker å bruke ett annet enn det som er standard velger du «legg til nytt» og laster opp themet ditt. Under «Appearance» kan du også velge «Customize» for å gjøre endringer til selve themet.

Ny nettside? Dette må du tenke på før du bestemmer deg!

Lag din hjemmeside!

Når du har en WordPress hjemmeside oppe knyttet til ditt domene gjelder det å tilpasse den etter hva behovet ditt er. Noen trenger kun en forside, mens andre vil ha litt flere sider som en «kontakt oss» eller en «om oss» side. Hver gang du oppretter en ny side så får den siden en egen URL som du kan dele med andre.

Sider velges for «kontakt oss» «om oss» og slike sider som skal være en del av det faste innholdet på siden. Skal dere ha bloggartikler eller andre type artikler så velg de som innlegg.

Velg artikler i wordpress som innlegg og ikke side

For at det skal bli en god struktur på nettsiden, og at det er mulig å lage kategorier er det viktig at dere gjør det på denne måten!

7 Grunner til at bedriften din trenger en nettside!

En enkel Hjemmeside kan utvides etterhvert!

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Fordelen med å velge denne metoden hvor det i tillegg velges WordPress er at du enkelt etterhvert kan utvide med diverse funksjonaliteter. Alt fra å lage en nettbutikk eller bare legge til flere avanserte funksjoner etterhvert. I WordPress kan du velge «plugins» eller «utvidelser» som kan være nesten hva som helst. Noen av de gir deg nettbutikk funksjonalitet som WooCoommerce, les mer om det her.

Ut i fra hva formålet deres er vil dere også finne mange nyttige «utvidelser». Veldig mye kan også gjøres i WordPress uten at du trenger en utvidelse, som å f.eks. lage ett galleri av bilder eller lignende.

Legg igjen en kommentar