Ny nettside? Dette må du tenke på før du bestemmer deg!

En god nettside krever kontinuerlig arbeid, men i hvor stor grad den må oppdateres avhenger av hvem dere er, og hva målet med nettsiden er. Mange har en nettside som det ikke har blitt gjort noe med over lengre tid. Designet er utdatert, og ofte ser vi at alle funksjoner ikke fungerer som de skal. Dette er dessverre ofte viktige funksjoner som at kontakt skjemaer ikke fungerer som de skal. 

Er dere i den situasjonen at det må oppgraderes, men enda ikke har bestemt dere helt enda skal vi guide dere igjennom hva dere må tenke over på forhånd. 

Vurder nåværende nettsidestatus

Start med å se hva status er på nettsiden, må den oppgraderes helt? ofte er det lurt med noen nye øyne som kan se på nettsiden, dette kan vi gjøre for dere! Bruk analyseverktøy som Google Analytics for å få innsikt i brukeratferd, konverteringsrater og nettstedets ytelse. Identifiser sider som presterer godt og de som trenger forbedringer. Dette vil gi en klar forståelse av hva som fungerer, og hva som må endres.

Hvorfor trenger dere ny nettside?

Nåværende status på nettsiden vil ofte kunne avsløre om dere trenger en ny nettside. Er den for treig, designet utdatert, eller brukerne krever mer en hva nettsiden gir er det på tide å oppdatere.

I andre tilfeller har dere noen spesifikke behov som den nåæverende nettsiden ikke oppfyller. Noen ganger kan dette integreres i den eksisterende nettsiden, avhengig av hvor komplisert utvidelsen er.

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Hva er målet med en ny nettside?

Selv om det er mange tekniske og visuelle aspekter som det må tas hensyn til, og som blir den største kostnaden med en ny nettside er ikke det hva som burde være fokus i starten.

Uten et tydelig mål er det ikke noe poeng i å oppdatere nettsiden, har dere ikke et mål trenge dere ikke en nettside i det hele tatt! En nettside må ha en tydelig målsetning. For de fleste dreier det seg om flere konverteringer og leads, men det kan også være en kombinasjon. Merkevarebygging burde også være en faktor for nettsiden.

Uansett hva målet med en ny nettside er, så er det viktigste at det kartlegges grundig før dere starter prosessen med ny nettside. Ved å planlegge nøye kan nedetiden ved lanseing av ny nettside være minimal. Men vi ser dessverre stadig vekk eksempler på lanseringer av nye nettsider som ikke går som det skal. Det resulterer ofte i mange feil på sider fordi planlegginen ikke har vært gjort nøye nok.

Viktige ting å ta hensyn til når dere skal ha ny nettside!

Det er veldig mye som må være på plass når dere skal fornye, eller få en helt ny nettside. Det viktigste er å være klar over hva målet med den nye nettsiden er. I prosessen er det veldig viktig å ta vare på det som fungerer, og ikke minst data dere har samlet inn over tiden som har gått. Dette er verdifull data som burde brukes for den nye nettsiden!

Valg av CMS for ny nettside

Dette er det viktigste valget dere gjør! CMS står for Content Managment System, publiseringsverktøy på norsk. Vi jobber stort sett med WordPress som CMS, men det finnes mange andre alternativer. Fordelen med WordPress er at det er nesten ingen begrensninger for hvordan en eksisterende nettside kan utvikles.

Hvordan Velge Riktig Nettsideplattform

Å bytte til et annet CMS er mulig, men det må gjøres en grundig analyse av behov på forhånd. Ved bytte mellom CMS blir det en større jobb for at nettsiden beholder autoriteten den har bygget opp. Alle tidligere linker må videresendes for å unngå 404 feil. Det er viktig at man aldri bare sletter en eksisterende nettside å lager en ny en. Det vil gjøre at SEO for nettsiden forverres betydelig.

Har dere en nettside som skal fornyes uten å bytte CMS er det derfor en mindre jobb med det tekniske.

Oppdater design og brukeropplevelse

Brukeropplevelse (UX) har en enorm påvirkning på hvordan besøkende oppfatter ditt nettsted. Et moderne og responsivt webdesign er ikke bare estetisk tiltalende, men det sikrer også at nettstedet fungerer sømløst på alle enheter, fra desktop til mobil. Vurder å implementere følgende designelementer:

 • Enkel og intuitiv navigasjon: Sørg for at brukerne enkelt kan finne det de leter etter.
 • Responsivt design: Tilpass designet for ulike skjermstørrelser og orienteringer.
 • Visuelle oppdateringer: Layout med moderne skrifttyper, fargepaletter og designelementer som videoer og bilder for å gjøre nettstedet mer tiltalende.

Treig WordPress Nettside? 13 tips for å få den lynrask!

Utvikle SEO-strategier

SEO er avgjørende for synligheten til ditt nettsted. En omfattende SEO-revisjon bør inkludere:

 • Søkeordoptimalisering: Oppdater eksisterende innhold, og sørg for at dere fyller ut hver kategori for å få mer autoritet.
 • Meta-tags og beskrivelser: Sørg for at hver side har optimaliserte meta-tagger og beskrivelser for å forbedre klikkraten fra søkeresultatene.
 • Hastighetsoptimalisering: Nettstedets lastetid er kritisk for både SEO og brukeropplevelse. Optimaliser bilder, minify CSS og JavaScript, og vurder å bytte til en raskere server eller hosting-løsning om nødvendig.

Det burde også gjøres en komplett SEO-analyse. Dette for å se hva som fungerer, og hva som ikke fungerer så godt. Før dere lager en ny nettside er dette viktig at dere har all data som viser brukeratferd for å ta med det som fungerer til den nye nettsiden. Vi hjelpe dere gjerne med hele prosessen!

Sikre og oppdatere

Nettsikkerhet er mer relevant enn noen gang. Pass på at nettstedet ditt opererer med de nyeste sikkerhetsprotokollene:

 • HTTPS: En sikker versjon av HTTP, sikrer at all kommunikasjon mellom din nettside og brukerne er kryptert.
 • Regelmessige oppdateringer: Hold alle plugin oppdaterte for å beskytte mot kjente sårbarheter.
 • Backup-løsninger: Implementer regelmessige backup-rutiner for å unngå tap av data ved sikkerhetsbrudd. 

I tillegg er det viktig at dere har god kontroll på personvern, og ikke minst Cookie erklæring.

Optimaliser innholdet

Gjennomgå og oppdater eksisterende innhold for å sikre at det er relevant, engasjerende og verdifullt for din målgruppe. Implementer også nye innholdstyper:

 • Blogginnlegg: En regelmessig oppdatert blogg gir trafikk og forbedrer SEO.
 • Videoinnhold: Videoer kan øke brukerengasjement og tid brukt på nettstedet.
 • Interaktive elementer: Dette kan være alt fra kalkulatorer, visuelle presentasjoner og annet som er relevant for kundene deres.

Styrk tilstedeværelse på sosiale medier

Sosiale medier er en god kanal for å øke rekkevidde og engasjement. Integrasjon av sosiale medier på nettstedet ditt kan forsterke denne effekten:

 • Delingsknapper: Gjør det enkelt for brukere å dele innhold på sine sosiale medier.
 • Sosiale widgets: Integrer feeds fra sosiale medier direkte på nettstedet for å vise aktivitet og øke følgerbasen.

Tilstedeværelse på sosiale medier kan virke som mye jobb, men det trenger ikke å være det! Det aller viktigste er at det gjøres kontinuerlig med innhold som skaper engasjement for målgruppen!

Mål, analyser og optimaliser kontinuerlig

Nettsteder er ikke statiske. De bør kontinuerlig evalueres og forbedres basert på data og tilbakemeldinger:

 • Webanalyse: Bruk Google Analytics eller andre plattformer for å spore nettstedets ytelse og identifisere områder for forbedring.
 • A/B-testing: Test ulike versjoner av sider for å se hvilke elementer som fungerer best.
 • Brukerfeedback: Aktivt søk feedback fra brukerne for å forstå deres behov og forventninger.

Å fornye din eksisterende nettside er en investering i bedriftens digitale fremtid. Ved å følge disse rådene kan du ikke bare forbedre brukeropplevelsen, men også styrke din online tilstedeværelse, øke konverteringene og maksimere ROI.

Lage nettside, Responsivt design

Er dere klare for en ny nettside?

Ta kontakt med oss for et helt uforpliktene tilbud! Vi kan hjelpe uansett hvilket CMS dere bruker, selv om vi ofte bruker WordPress. Vi hjelper gjerne fra A-Å med ny nettside, men vi kan også kun bistå med rådgivning hvis det er behovet.