Hvordan tjene penger på domene!

Hjem » Blogg » Domene » Hvordan tjene penger på domene!

Domenenavn er en stor bransje, og det er mange som har det som fulltidsjobben sin! Det er en bransje hvor det er mulig å tjene penger raskt og ikke minst med liten kapitalkostnad for å komme i gang.

Vi tar her for oss norske domener, men de samme prinsippene gjelder også for kjøp og salg av .com og andre utenlandske domener.

Det finnes bare et visst antall domener og derfor går de som er mest ettertraktet opp i verdi. Før du kjøper et domene er det viktig å både sjekke historien til domenet og om det er et registrert varemerke, les mer om hvordan du gjør det her!

Om du bruker et byrå for å lage nettsiden din så burde du uansett selv stå som både eier og hosting av domenet. Sier du opp tjenesten blir det mye jobb og få dette overført, og du unngår tvister om eierskap. Sett opp både hosting og registrering av domene her!

Om du sitter på et godt domenavn kan du også sette opp affiliate eller en blogg hvor du kan tjene penger på nettsiden frem til domenet blir solgt! Les mer om det her!

Kjøpe registrert domene

Mange gode domenenavn er parkert, det vil si at de ikke er i bruk men at de er registrert og derfor er det også den personen som eier domenet. Via Norid kan du sjekke hvem som er eieren av norske domener.

Det beste er å starte med en mail, og finne ut hva eieren kan tenke seg av pris. Vi har også opplevd tilfeller hvor vi har fått tilbud å kjøpe domene for 60.000 kr og etter 6 måneder er ikke domenet lenger registret på eieren og fritt frem for alle å kjøpe.

Lage nettside, Responsivt design

Skal du flippe et domene for en rask profitt så er det viktigste du gjør å ikke by for mye. Ikke vær veldig pågående i forhandlingen, spesielt om det er lite sannsynlig at det er flere budgivere. Kjøp av registrerte domener kan være god butikk, det viktigste er at du ikke kjøper for dyrt så du får en god buffer.

Følge med på utløpte domener

Følger du godt med her over tid så vil det ofte lønne seg veldig godt, men det er langt fra hver dag det kommer virkelig gode domener. Vi har selv opplevd å kjøpe utløpt domene for å få bud på 40.000 kroner noen dager etter på det samme domenet. Så mulighetene er der, følg med her for å se når domener utløper.

De mest attraktive domene har enten et godt navn som kan egne seg til å ha et nettsted, navn med få bokstaver er også ettertraktet. Et domenenavn skal være enkelt, prøv derfor å styre unna domenenavn med bindestrek og lignende.

Det er også lurt å bruke et SEO verktøy for å sjekke historikken til et domene. Selv om et domenenavn i seg selv ikke er veldig bra vil det fortsatt kunne være verdt mye penger om det har høy autoritet!

Det finnes også fortsatt mange gode domener som tidligere har utløpt og som nå er ledige, finn de her!

Utleie/ leie av domener

Utleie av norske domener foregår ofte til utlandet, men det er sjeldent med gode hensikter. Grunnen er at det stilles endel krav for å få et .no domene, og skal du selge noe i Norge så er det mye lettere med et .no domene rett og slett fordi mange stoler mer på det. Derfor er det også noen nordmenn som leier ut .no domener til personer/ bedrifter som ikke får tak i det på egen hånd. Disse blir ofte brukt til å selge tjenester som best kan kalles for svindel, les hva NRK skriver om det her.

Har du derimot store ambisjoner og lite kapital går det ofte an å leie et domene, eller motsatt at du kan leie ut et domene du har. Er det i en høy prisklasse vil ofte en nystartet bedrift ikke ha penger til å kjøpe det med engang.

Skal du leie et domene så er det ekstremt viktig hvordan kontrakten utformes. Det burde også være en opsjon på noen år hvor du har rett til å kjøpe et domene. Problemet med dette er at hvis du ikke klarer å innfri dette vil du potensielt ha gjort mye jobb for noen andre som sitter igjen med et domene som du har gjort mye gratis arbeid for.

Lær hvordan du selger et domene her!

De fleste nystartede bedrifter burde ofte heller finne et annet domene, men er det et helt unikt domene som kan gi dere en god start kan det være at det ikke er så dumt. Sørg for at det kun er en opsjon og at du ikke har en plikt til å kjøpe domenet etter x antall år. Om bedriften ikke går bra er det ikke noe særlig å sitte med en forpliktelse til å måtte kjøpe domenet!

Det samme gjelder om du vurderer å leie ut et domene. Sørg for at kontrakten er solid så det ikke oppstår tvister. Du må også forsikre deg, og ha med i kontrakten at de ikke har lov til å bryte reglene som gjelder for norske domener. Det vil også kunne gå utover deg som domeneeier om de gjør det!

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Legg igjen en kommentar