Dette er hva en WordPress nettside koster

Skal du lage en nettside selv, eller få en bedrift til å gjøre det for deg blir fort WordPress nevnt som en mulighet. Mange byråer lager kun nettsider i WordPress, om du ikke skal lage den selv er det best å få en bedrift som har spesialisert seg på WordPress til å lage den.

Med en WordPress nettside kan du lage en nettside med ditt eget domene. Det er muligheter for å lage en nettside helt fra bunn, eller bruke et Theme som er den løsningen de fleste velger.

Dette er kostnadene

Domene og hosting er den eneste kostnaden som er helt nødvendig. Prisen for en WordPress nettside vil variere etter hvilket behov dere har, og om dere skal gjøre jobben selv eller ikke.

  • Domene/ Hosting
  • WordPress Theme
  • Plugins
  • Arbeidstimer
  • Grafisk Design
  • Logo

Den eneste kostnaden her som er helt nødvendig er domene og webhosting, utennom dette trenger det ikke å koste noe. WordPress.com er helt gratis å installere. Er du en nyoppstartet bedrift er det siste de fleste trenger å bruke masse penger på en nettside. Vi vil påstå at alle klarer å sette opp en nettside selv, så lenge viljen er der.

Om du burde gjøre det? Skal dere starte en nettside som krever mye koding og generelt er komplisert så trengs det eksperter. Men alle må starte et sted, med en WordPress nettside er overraskende mye mulig å få til på egenhånd. Det er mange nettbutikker som er laget av folk med store ambisjoner og lite kunnskap som har fått til veldig mye, som et eksempel på hva som er mulig å få til.

Lage nettside, Responsivt design

Enklere nettsider som kun opplyser om hva en bedrift gjør, og brukes for å få kunder er noe de aller fleste fint kan få til selv. Men det er nyanser, skal alt være 100% optimalisert for SEO så koster det mye å få dette laget av en bedrift. Noe som er viktig å tenke på er at selv om en nettside ikke er deres fagfelt så er all informasjonen på nettsiden noe dere uansett burde stå for selv, for ingen kan det bedre en dere uansett!

Domene/ Hosting

Alle nettsider trenger et domene, du kan lese mer om hva et domenavn er her. For at domenet skal kunne vise en nettside må det webhosting til, det kan du få hos Proisp med mulighet for å installere WordPress!

Det første mange må ta stilling til når de skal starte en nettside er navnet på nettsiden! Her er det mye å tenke på, og det er vanskelig å endre etterhvert. Det tar mye tid, energi og ikke minst penger å skape et navn, derfor er det viktig at det blir riktig første gang. Les mer om hvordan dere velger et domenenavn her!

For å starte en nettside/blogg kan du følge oppskriften vi har laget her.

WordPress Theme

WordPress er gratis, og det finnes flere gratis theme som kan brukes. Flere av disse fungerer også bra, men mange av themene som koster penger har flere muligheter for å designe nettsiden selv. De blir oppdatert oftere og funksjoner som at det er responsivt fungerer bedre. At nettsiden er responsiv til forskjellige mobiler og skjermer er veldig viktig.

Til nettbutikker velger mange et WordPress Theme som Flatsome. Til blogg/ nettside bruker veldig mange Kalium, der kan du velge ferdige maler ettersom hvilken bransje du er i.

Om du etterhvert vil bytte Theme på en WordPress nettside så er det fult mulig. Alle artikler og sider du lager vil fortsatt eksistere, men andre tilpasninger du gjør i design på selve themet vil forsvinne. Skal du endre Theme må du alltid ta en fullstendig backup av nettsiden først. Før du gjør oppdateringer, endringer burde du alltid ta fullstendig backup i tillegg til at det automatisk burde gjøres til faste intervaller.

Plugins

WordPress fungerer ikke til så mye mer en å lage en nettside eller blogg uten at du laster ned plugins, eller på godt norsk utvidelser. Skal du lage nettbutikk så har de som står bak WordPress også laget en utvidelse som heter WooCommerce, les mer om den her!

Det er lurt å benytte seg av færrest mulig plugins. Både fordi det kan gjøre nettsiden tregere, men du må også være sikker på at det er kompatibelt med andre plugins du har. Last aldri ned plugins som kommer fra utviklere som ikke virker troverdige, det er på denne måten de fleste nettsider blir hacket.

Plugins kan etterhvert bli kostbart, men fordelen er at du kan starte uten de og etterhvert kjøpe de når behovet oppstår. Nyttige plugins kan være enten for å få en spesiell funksjon som ikke ellers er tilgjengjelig. Det finnes også plugins for å gjøre nettsiden raskere som WP Rocket.

Arbeidstimer

Skal du få noen til å gjøre jobben for deg er det viktig at du har en klar visjon for hva du ønsker, og om du skal gjøre noe av arbeidet selv. Det er viktig at du får en pris på forhånd så du kan sette opp et budsjett.

Vi anbefaler at du selv tar deg av alt av tekst! Det som er mulig er at de som lager nettsiden eller noen andre som jobber med SEO optimaliserer det du selv har skrevet. Grunnen er at du vet selv best hva bedriften din gjør, derfor er du også den som kan skrive best om det.

Grafisk Design

En nettside uten noe grafisk design blir ganske naken, men å begi seg ut på designet er ikke noe for alle. Har du et godt øye for design kan du gjøre mye selv!

Hvis ikke burde du hente inn tilbud, og vurdere etterhvert hva som er nødvendig. Dette avhenger også av hvilken type nettside du har. Ved å bruke dine egne bilder på nettsiden kan det gjøre opp mye for at du ikke tar deg råd til grafisk design!

Logo

En god logo burde alle ha, det er nok noe av det som kan være lurt å bruke litt penger på. Grunnen er at den blir endel av merkevaren din, mange kan faktisk ofte kjenne igjen logoen og ikke merkenavnet.

Det går an å utsette denne kostnaden til bedriften er mer etablert. Problemet er at du hele tiden bygger merkevaren, derfor er det best å ha en god logo helt fra starten av!

Oppsummert – Dette koster en WordPress Nettside

Domene får du til under en 50 lapp i måneden med hosting inkludert hos Proisp, det kan faktisk være hele kostnaden for hva en WordPress nettside koster!

Et WordPress theme koster rundt 600 kr for et som er godt nok for de aller fleste. Med det blir totalprisen rundt 1100,- kr i året.

En logo er noe vi syntes alle burde prioritere. Den kan lages selv, eller kjøpes fra rundt 500 – 10. 000 kroner. Utenom dette blir grafisk design, eventuell koding og SEO arbeid kostnadene. Her kan du regne alt fra 15.000 kroner for en ferdig nettside til flere hundretusen kroner.

Oppsummert vil det si at hvis det legger ned arbeidet selv kan du få en god nettsiden fra en tusenlapp, og godt under 10.000 kroner om du vil lage en skikkelige god nettside selv. Om du ikke gjør arbeidet selv kan du også ofte med fordel få en pris på de forskjellige tingene du ønsker at skal bli gjort av andre.

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Dette er de vanligste kostnadene, for de som har spesielle behov vil det være flere kostnader også!

Er dere en godt etablert bedrift som ønsker en nettside kan det være fint å kjøpe en pakke, fordelen er at dere får fokusert på kjerneoppgavene deres. For mange nystartede bedrifter tilsier ofte budsjettet at man må være mer kreativ og gjøre litt mer selv!

Legg igjen en kommentar