AI i Bing – Guide for å forstå hva Bing har gjort

Hjem » Blogg » Kunstig intelligens » AI i Bing – Guide for å forstå hva Bing har gjort

Det er ganske sensasjonelt hvordan Bing plutselig dukket opp i alle medier,  og ikke bare de som har med SEO å gjøre. Selv Aftenposten har skrevet en artikkel om hvordan Bing har integrert AI i søk!

Fra begeistring har tonen raskt forandret seg, men teknologien er fortsatt ekstremt imponerende. Bing har en markedsandel på 2.4% i Norge, derfor er det som skjer ekstra spennende. Kan dette være starten på Bing sitt Comeback? Det vil tiden vise. Selv om Bing har så lav markedsandel er de fortsatt den nest største søkemotoren etter Google.

Dette er hvorfor Bing sjokkerer

Bing er ikke noe de fleste bruker, og det har ikke vært mye fokus på SEO for bing. Selv om Bing brukes av millioner, og gir mye trafikk til endel nettsider så er det fortsatt ikke i nærheten av hva Google gir.

Det som har skjedd er at Microsoft integrer teknologien til ChatGPT i Bing sin søkemotor i følge WSJ. Det er ikke kun fordi Bing er den første søkemotoren til å integrere AI i søkemotoren at de har fått så mye oppmerksomhet. Det er først og fremst fordi det har kommet to helt nye funksjoner mange har savnet i ChatGPT, nemlig kildebruk og at den kan bruke nylig informasjon.

Hva er mulig å gjøre med nye Bing

Bing hadde en veldig vellykket lansering. De to største tingene som mange har etterspurt i ChatGPT var at det er mulig å få oppgitt kilder, og at den er oppdatert med nylig informasjon.

Kildene listes opp etter teksten har blitt generert, som gjør det mulig å faktasjekke informasjonen. Og som vi kommer inn på senere er dette noe som blir nødvendig å gjøre!

Oppdatert informasjon vil si at Bing kan bruke nylige nyhetshendelser og lignende. Det er ett stort fremskritt fra ChatGPT som ikke har noe særlig informasjon fra etter 2021.

Lage nettside, Responsivt design

Bing kan genere tekster, men også lage timeplaner, planlegge reiser og finne informasjon om produkter. Skal du reise til London, og vil ha en detaljert reiseplan med priser og tider kan du få dette. Som med andre chatboter gjelder det å gå tydelig informasjon for å få gode svar.

Noe av det som imponerer mest med Bing, og som vil gjøre søk til noe helt nytt en hva vi er vant med er hvordan den kan behandle strukturert data. Ved å vite priser, mål og andre spesifikasjoner kan Bing gi svar som tar hensyn til mange faktorer. Det vil si at ønsker du å reise til ett varmt sted, til under 2000 kroner, og som ikke tar mer enn 8 timer å fly til kan du få mulige alternativer for det.

Bing sitt AI søk er langt fra perfekt

Selv om Bing allerede nå gjør mye bra, så er det mye feil også. Det er mulig å rangene teksten bing generer og på den måten vil den også lære mer av seg selv etterhvert. Bing kan blande sammen tall som egentlig er spesifikasjoner for andre ting, og derfor gi svar som er helt feil.


Endel av fakta opplysningene er også helt feil! Bing sitt AI søk inviteter til å ha dialog, men den kan tidvis være i overkant streng! Ikke bare presenter den feilaktige opplysninger med stor selvtillit. Den skjeller også ut brukerne, ett eksempel er en bruker som ble fortalt «You have not been a good user» i følge usatoday. Det har i raskt tempo blitt spredd mange slike hendelser i sosiale medier hvor Bing ikke er særlig hyggelig. Dette er i ganske sterk kontrast til ChatGPT.

Dette er hva som skiller Bing fra Bard og ChatGPT

Forskjellene mellom Bing og Bard er fortsatt ikke helt avklart, vi vet mye mer om planene til Bing en hva Google har for Bard. Hittil ligger Bing lang foran i å lansere AI i søk. Siden Google er så mye større kan dette fort snu når Bard kommer for fult, hvis de lykkes.

Les mer om Bard her!

Det er derfor ikke over og ut for Google, men det er nok nå Bing har den store muligheten sin til å ta tilbake markedsandeler. Google kaller Bard hittil for «eksperimentell», det spekuleres i at de gjør det nettopp fordi de har veldig mye mer å tape i følge techradar.

Les mer om forskjellene mellom Bing, Bard og ChatGPT her!

Hvordan du kan teste nye Bing selv!

Hvordan teste nye Bing sin søkemotor med AI

For å teste Bing i fullskala må du sette deg på venteliste. Det er allerede flere millioner i kø, så ikke forvent å få tilgang umiddelbart. Gå til bing.com/new for å sette deg på venteliste.

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Legg igjen en kommentar