Hvordan tjene penger på blogg

Det er mange faktorer som avhenger av om du kan tjene penger på en blogg. To faktorer er de viktigste, at du har trafikk (lesere) og at trafikken er lesere som er både kjøpesterke og interessert i et produkt som har noe med bloggen din å gjøre.

Skal du starte en blogg du ønsker å tjene penger på må du fra starten av ha en strategi for hvordan du etterhvert kan tjene penger. De fleste bloggere tjener kun noen få kroner, mens andre har store team og omsetter flere titalls millioner hver eneste måned.

De vanligste måtene en blogg kan tjene penger

Samarbeid – Direkte samarbeid med bedrifter er ofte det mest lønnsomme for bloggere, begrensningen ligger i at du kan vanne ut ditt eget varemerke hvis du gjør det for ofte.

Selv små bloggere kan ofte få samarbeid som er verdt flere tusen til titalls tusen kroner. Har du lesere innenfor en lukrativ nisje vil du trenge færre lesere for å tjene like mye som du trenger i en mindre lukrativ nisje. Eksempel på lukrativ nisje er forbrukslån, men her møter du fort på både veldig mye konkurranse og ikke minst etiske dilemmaer.

Andre lukrative nisjer er hobbyer/interesser som krever mye utstyr og har kjøpesterke brukere, dette kan også være rettet mot bedrifter. Kan du promotere noe som konverterer (fører til salg) og du har lesere så er du nesten garantert å tjene penger.

I andre enden av skalaen har vi f.eks. matoppskrifter. Her er det også mulig å gjøre samarbeid, og ikke misforstå det går an å tjene mye penger her også. Men de som er ute etter en matoppskrift kommer ikke til deg fordi de ønsker å kjøpe noe.

Det viktigste er uansett at bloggen din er om noe du bryr deg om, og har kunnskap om. Hvis du ikke gjør det vil du ikke klare å formidle noe unikt, og du vil bare bli en i mengden av bloggere som aldri tjener noe særlig penger eller får mange lesere.

Affiliate/leads – Fordelen her er at hvis du klarer å drive trafikk til produkter som selger bra kan du konvertere utrolig godt!

Lage nettside, Responsivt design

Hovedsakelig er det to måter å gjøre det på, men du må uansett være en ekspert på nisjen du driver med for å lykkes. Metode en er at du finner informasjon om et produkt som ikke ellers er godt kjent. Det kan være at et produkt kan brukes til noe som ikke mange vet, eller at du skriver noe unikt om et produkt som mange søker om.

Metode nummer to er at du rett og slett blir sett på som en ekspert i din nisje, og deretter forteller om et produkt som du er veldig fornøyd med. Se for deg at du er løpeblogger, og du er vanvittig fornøyd med den nye pulsklokken din. Mange vil ønske å få informasjonen fra nettopp deg, fordi de ser på deg som en ekspert!

For å lykkes med affiliate marketing er det noen viktige ting du må tenke på. Det første er at produktet helst skal være litt kostbart, ellers blir den kommisjonen du får veldig lav. Det andre er at du må samarbeide med store nettbutikker som faktisk konverterer bra. Sender du masse trafikk til en liten nettbutikk som nesten ikke selger noe vil ikke du heller tjene mer en noen få kroner. Les mer om affiliate marketing her!

Reklame – For at skal kun kunne tjene penger på reklame/ display ads så er du avhengig av endel trafikk. Du må også bruke et premium nettverk for å få godt betalt. Ved å kun bruke google adsense vil du tjene så lite at det for de aller fleste ikke vil være noe poeng.

Selv med et premium nettverk, som ezoic er du avhengig av ganske mye trafikk for å tjene noe særlig. Det de gjør er å optimalisere så de riktige annonsene blir vist, og derfor tjener du også mer penger. Premium nettverk bruker også google adsense, men de lager egne avtaler med store bedrifter også som gjør at du kan få enda bedre betalt.

Fordelen med reklame er at du kan skrive uten å tenke på affiliate og ikke måtte promotere et spesielt produkt. Men det er ikke sånn at alle får betalt like mye, skriver du om noe som mange kjøpesterke leser vil du også få betalt mer per visning/klikk.

Ett begrep du må bli kjent med hvis du skal ha reklame er epmv. Det betyr earnings per million views/ kort forklart hva du får betalt for visningene du får. Du kan forvente ett sted mellom 7-30 USD per 1000 besøkende til de fleste blogger hvis du benytter deg av et premium nettverk.

Du kan også forhandle deg frem til avtaler på egenhånd, ved å selge f.eks. topp eller sidebanner til en spesifikk bedrift i en måned av gangen. Gjør du det kan du regne deg frem til hva som betaler best, klarer du å forhandle deg frem til en avtale på egenhånd vil det ofte betale best.

Digitale produkter – Dette er hva som betaler absolutt best, og noe mange tjener vanvittig mye penger på! Før du starter med det så burde du bygge opp en side som har en god del lesere først.

Digitale produkter kan være mer enn et kurs for hvordan man kan bli rik på nett! Selv om det er hva de fleste lager og ender opp med å aldri tjene penger på så kan faktisk digitale produkter være en gullgruve.

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Har du en blogg om strikking, løping eller ølbrygging så vil du etterhvert få mange dedikerte lesere. Ved å lage en unik guide eller digitalt kurs har du kun kostnaden ved å lage det. Så fort det er laget og du har solgt nok til å dekke kostnadene så vil hvert salg etter det være 100% profitt! Det er ganske unikt og gir store muligheter.

For at det skal fortsette å selge må du faktisk være en ekspert, ellers vil du ikke kunne bidra med noe som leserne er villig til å betale for, og som de ikke uansett bare kan lese andre steder helt gratis.

Bøker/foredrag – For at dette skal være mulig trenger du en større følgerbase. Holder du foredrag kan du også starte en blogg for å holde deg mer engasjert med de du har holdt foredrag for.

Om du har ett ønske om å etterhvert gi ut en bok kan en blogg være en veldig fin måte å starte på. Det går også an å gi ut e-bøker eller være din egen publisist hvor du gir ut boken på egenhånd.

Fordelen er at du beholder alt overskuddet selv, men et forlag har også distribusjonsnettverk som gjør det mulig å selge godt. Det å gi ut en bok hos et forlag er ikke enkelt, har du en etablert blogg kan det derfor være en god måte å få solgt en bok du har gitt ut på egenhånd.

Mange foredragsholdere har også startet som bloggere, og etterhvert fått forespørsler om å holde foredrag. Er det veien du ønsker å gå kan en blogg være en fin måte å en fot innenfor i bransjen.

Legg igjen en kommentar