Tjene penger på Affiliate Markedsføring

Affiliate marketing er en markedsføringsstrategi hvor du er selve mellommannen. Noen vil kjøpe et produkt, eventuelt at du skaper en lyst til at de vil kjøpe et produkt. Du har en partner som selger dette produktet, deretter sender du denne personen til din partner. Personen gjør ett kjøp, og du får betalt en viss andel av kjøpet kunden gjorde. Ofte en fast sats eller et prosentbeløp.

I denne artikkelen tar vi for oss hvordan du kan tjene penger på Affiliate markedsføring. Lurer du fortsatt på hva affiliate marketing er kan du lese mer om det her!

Velg hvilken nisje du vil satse i

Dette er det viktigste valget du gjør, og valget her vil ha mye å si for om du lykkes. Du kan selvsagt starte flere nettsider innenfor forskjellige nisjer, men for å lykkes  burde du kun starte med en nettside i en nisje. Når du har lykkes med det kan du starte flere, men starter du flere med engang er sjansene store for at de aldri blir særlig bra!

Det er en sammenheng mellom hvilke nisjer som betaler best, og at det er mest konkurranse i de nisjene. De nisjene som betaler best er relatert til finans, lån og forsikring, men det er også veldig mye konkurranse.

Velg en nisje du er interessert i, så lenge du skaper bra innhold vil du nesten alltid kunne finne relevante affiliate programmer også. Det skal sies at det burde være en nisje som det finnes produkter og affiliate programmer i.

Når du velger en nisje du er interessert i fra før av er det mye lettere å lage innhold, både med tekst og video. En annen stor fordel er at du allerede har kunnskap om den nisjen fra før av. Husk at det ofte er flest nybegynnere i en nisje, det er også for nybegynnere det er lettest å lage innhold.

Lage nettside, Responsivt design

Om du skal satse på norsk eller engelsk innhold må du også ta en avgjørelse på helt i starten! Engelsk innhold har mye større potensiale, og det er ingen begrensninger på hvor stort du kan vokse en side. Konkurransen er også større, derfor må du gjøre undersøkelser på forhånd. Er nisjen veldig liten i Norge så er sjansene store for at nisjen er veldig stor hvis du skriver på engelsk! Litt av problemet hvis du skriver på norsk er at nisjene fort kan blir for små.

Finne partnere/ Affiliate programmer

Her er det viktig å starte i riktig ende, har du allerede kunnskap om nisjen så vet du nok også hva som er de beste produktene og hvilke nettbutikker/nettsteder som er de mest populære.

Affiliate må ikke kun være for fysiske produkter som selges i nettbutikker, det kan også være for tjenester eller programvare. Det som er viktig er at du jobber med store og anerkjente firmaer.

Ofte er det lettest å komme inn i de dårlige affiliate programmene, mens de bedre krever en viss kvalitet på innholdet du har. For at du skal tjene gode penger er det viktig at du jobber med partnere som konverterer bra.

Lag deg en liste med de nettbutikkene/ tjenesteleverandørene du ønsker å jobbe med. Deretter finner du ut om de har et affiliate program, ofte holder det å google navnet på nettbutikken og affiliate for å finne programmet de har.

Før du søker så sett deg inn i kravene de har for å bli en partner. Har de strenge krav så betyr det ofte at de også har et bra affiliate program og at de er opptatt av å beskytte sin egen merkevare. Ofte kan det være du må bygge opp nettsiden din i noen måneder for å vise til at du har både god kvalitet og lesere før du kan bli godkjent til partner programmet deres.

Etterhvert burde du analysere sporingen du har på bloggen/ nettsiden din. På de mest populære artiklene kan du ganske enkelt teste ut forskjellige affiliate linker og se hvilke som konverterer best. Det er veldig store forskjeller mellom affiliate programmer, og de som gir størst % andel av kommisjon er langt fra alltid de som faktisk vil tjene deg mest penger!

Konvertere til salg med en klar strategi

For at du skal ha en sjanse til å lykkes må du ha en klar strategi. Skal du starte med både blogg, Instragram, Tiktok og Youtube blir det så mye at ingenting vil bli bra! Derfor må du starte med å velge et medium du vil fokusere på i starten.

Youtube og Tiktok kan fungere bra sammen, og begge mediumene fungerer veldig bra for å vokse raskt! Spesielt Youtube har heller ikke vært like utsatt for algoritmeendringer som det blogg kan være.

Les hvordan du raskt kan starte din egen blogg her!

Blogg fungerer veldig bra for delbart innhold, og trafikk fra søkemotorer. Det er viktig å være klar over at trafikk fra søkemotorer tar tid, og det kommer stadig vekk algoritmeendringer som kan redusere eller øke trafikken din over natten. Det er ikke uvanlig at nye nettsider/ blogger kan oppleve fall/økning i trafikk på over 50% når det kommer algoritmeendringer.

På tide med ny nettside? Lage nettside MediaKonsult

Uansett hvilket medium du velger må du også ha en strategi for hvordan du skal kunne konvertere trafikken din til salg. Med youtube kan du ha affliate linker i beskrivelsen, eller du kan linke til bloggen din hvor du har affiliate linker i teksten.

Langsiktighet – Bygge autoritet

Affiliate markedsføring er ikke en passiv modell som kan gjøre deg rik over natten. Det blir ofte markedsført som det, men husk på at de som markedsfører det på den måten også ofte har et kurs de vil selge deg!

Tenk helt fra starten av at du skal hjelpe leserne dine, og på den måten både bygge tillit og en merkevare. Etterhvert som du lager mer innhold vil du automatisk få mer autoritet i din nisje så lenge det er bra innhold som både er unikt og engasjerer. Viralt innhold kan gi deg en veldig god start, men det er ikke noe du kan planlegge for. Derfor handler det om å over tid lage innhold hvor du kontinuerlig publiserer.  

Legg igjen en kommentar